Тиждень безпеки дорожнього руху - “Дорога помилок на пробачає”

Відповідно до ст.11 Закону України “Про дорожній рух”, згідно Річного плану роботи коледжу, з метою попередження виникнення нещасних випадків на дорогах з учасниками освітнього процесу у ВСП “Дубенський педагогічний фаховий коледж РДГУ” видано наказ №146 осн/д від 04.11.2021р. “Про організацію та проведення Тижня безпеки дорожнього руху”, яким затверджено терміни проведення та план заходів Тижня.

Тиждень безпеки дорожнього руху проводився з 15 по 19 листопада та мав за мету нагадати учасникам освітнього процесу основні правила поведінки на дорогах, поблизу об’єктів залізничного транспорту, правила посадки й висадки з громадського транспорту. Велика увага зверталася на правила поведінки поблизу залізничних колій, на правила безпеки у потягах, електричках, розглядались правила посадки та висадки з залізничного транспорту. Враховуючи складну епідемічну ситуацію в країні, що пов’язана з розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19 більшість заходів проводилися в онлайн режимі через навчальну платформу Zооm.

У ході Тижня безпеки дорожнього руху проведено такі заходи:

-          16.11.у приміщенні бібліотеки в навчальному корпусі N2 відкрито фотовиставку – “Правила дорожнього руху ти завжди пам’ятай” на якій представлено інформаційні та фотоматеріали присвячені правилам поведінки на дорогах, у громадському транспорті, у потягах та в інших об’єктах залізниці;

ohpr1 ohpr2

 

-          17.11.з метою нагадати та систематизувати знання працівників коледжу з правил безпечної поведінки на дорогах інженер з охорони праці розповсюдив серед них інформаційний буклет під назвою “Правила дорожнього руху рятують життя”;

-          18.11.керівники академічних груп дистанційно провели зі студентами виховні години - “Правила дорожнього руху, золоті правила твого життя”, під час виховних студенти в онлайн режимі переглянули навчальний фільм присвячений правилам дорожнього руху, студенти мали можливість пригадати основні правила дорожнього руху, а також були ознайомлені із нововведеннями законодавства в цій сфері.

ohpr3 ohpr4

 

Вивчення правил дорожнього руху входить до навчальної програми дисципліни “Безпека життєдіяльності”, яка вивчається студентами усіх спеціальностей. За рівнем знань правил дорожнього руху ведеться контроль адміністрацією коледжу.

ohpr5

Проведений Тиждень безпеки дорожнього руху показав належний рівень знань правил дорожнього руху учасниками освітнього процесу.