Тиждень права

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Цьогоріч Тиждень правової освіти проходив з 06 по 10 грудня ( організатор викладач правознавства Бондарук О.В.). Головною метою Тижня було підвищити інтерес студентів до  правознавства, розширити й поглибити знання та вміння з цієї дисципліни,запобігання вчиненню правопорушень учасниками освітнього процесу, а також поінформувати студентів щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.

У ході Тижня були проведені заходи освітнього та виховного характеру. Всеукраїнський тиждень права розпочавсярозміщенням інформаційного вісника «Права людини в історії» у холі навчального корпусу, де студенти могли дізналися цікаві факти про історію еволюції та становлення прав людини, про історичні постаті, котрі боролися за цілковиту свободу людства. У коледжі класними керівниками груп були проведені виховні години на тему: «Права людини».Усіх гостей бібліотеки чекала інформаційна експозиція «Закони, за якими вчимося, працюємо, живемо», де була представлена різноманітна тематична література та (друкована та електронна), зокрема правознавча література для дошкільнят та школярів.

PRAVO PRAVO2

 

Також під час тижневика проходило анкетування серед 1-4 курсів «Ми знаємо свої права» (на базі Google-форм). Наші студенти продемонстрували високий рівень обізнаності у своїх правах.

09 грудня на території коледжу проходив правознавчий квест серед 2-х курсів «Женевська конвенція прав людини – крок у майбутнє». Учасникам необхідно було продемонструвати не лише свої знання, а й кмітливість та швидкість виконання завдань, серед яких були кросворд, анаграма, ребуси, правознавчі задачі. Усі команди показали гарні результати, та найкраще впорались із завданнями студенти 2-А курсу (керівник академічної групи Харченко Н.А.), які показали свої знання та гарну колективну роботу і в нагороду отримали грамоту та солодкі подарунки.

pravo5

За підсумками проведених занять студенти 2-их курсів створили творчий колаж «Права людини» та виставку плакатів «Мої права».

PRAVO37 Pravo48

Робота щодо формування правових компетентностей продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань студентів, формує вміння дотримуватися норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5