Мій улюблений світ – без насильства!

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї,жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

16dn 1

Викладачі комісії психолого-педагогічних дисциплін активно долучилися до Всеукраїнської акції, адже символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслює, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

 Саме 25 листопада у світі відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. З нагоди цієї події,  під час заняття «Людина в сучасному соціумі» викладачем Недільською А.І. зі студентами 3-С курсу, було проведено інформаційну хвилинку на тему боротьби проти насильства над жінками, в ході якої було ознайомлено студентів з актуальністю проблеми насильства в сучасному світі, інформацією про види насильства, стратегію поведінки у ситуаціях ризику та механізм захисту прав жінок. Спільно зі студентами, переглянуто фільм  та підготовлено інформаційну листівку «10 фільмів про права жінок, боротьбу проти насильства та забезпечення гендерної рівності».

 29 листопада в рамках акції "16 днів проти насильства", під час вивчення теми "Превентивне виховання" викладачем Чайкою Н.С. проведено заняття з елементами тренінгу з методики виховної роботи для студентів 4 курсу, групи С. Майбутні соціальні педагоги оволоділи навичками конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування і неприпустимості проявів жорстокості в учнівському середовищі.

16dn 2

            З метою підвищення обізнаності майбутніх соціальних педагогів з питань попередження насильства в сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-яких форм його прояву для студентів 4-С курсу проведений онлайн-факультатив «Насильству немає виправдання»(викладач О.В. Хітрова).

16dn 3

Викладач Годунко В.Я. провела бесіду «Скажемо насильству STOP», в ході якої, студенти визначили суть поняття насильства, його видів та проявів, сформували небайдуже відношення до проблем жорстокості та вміння не боятися говорити про проблему, виховували толерантне ставлення до людей, зокрема до тих, хто потерпає від насилля. Перегляд фільмів-розслідувань «Суспільного», «Зупини мене, якщо зможеш» викликав пожвавлене обговорення проблеми домашнього насильства.

 16dn 0

Студенти пройшли пізнавальне тестування щодо визначення особистого рівня обізнаності та розуміння  проявів домашнього насильства, а також видів відповідальності за скоєння такого насильства (https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/ )

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5