Засідання обласного методичного об'єднання вихователів гуртожитків закладів фахової передвищої освіти Рівненської області

18.11.2021 року на базі ВСП «Дубенський педагогічний фаховий коледж РДГУ» у дистанційному форматі було проведено засідання обласного методичного об'єднання вихователів гуртожитків закладів фахової передвищої освіти Рівненської області. Тема засідання - "Створення позитивно морально-психологічного мікроклімату в гуртожитку як засіб формування студентського колективу" - виявилася актуальною для всіх: як молодих, так і досвідчених працівників гуртожитків закладів ФПО нашої області.

Колектив - могутній важіль виховання. Основні риси особистості формуються зазвичай у колективі шляхом спілкування й активної спільної діяльності. І саме на вихователя гуртожитку покладена відповідальна місія щодо створення дружного студентського колективу в стінах гуртожитку, підтримки студентів під час нелегкого входження в суспільно-колективне життя. Вихователями гуртожитку Вітчук І.І, Бондаруком О.В. було представлено цілісну систему заходів щодо реалізації цієї педагогічної проблеми в нашому закладі освіти. Додаткову увагу спікери звернули на плідну співпрацю із практичним психологом закладу Добровольським С.Г., який надає кваліфіковану психологічну підтримку як мешканцям, так і педагогічному персоналу гуртожитку.

mov

Підтримувати і допомагати в роботі вихователям у нашому гуртожитку покликаний орган студентського самоврядування - студентська рада гуртожитку, головою якої є студентка ІІІ курсу, групи В Федорчук Анна. На засіданні Федорчук А. надала характеристику основним напрямам роботи студентської ради гуртожитку, ознайомила присутніх із заходами, які щорічно проводяться в гуртожитку й сприяють становленню позитивного психологічного мікроклімату. Особливу увагу було приділено традиційному заходу – «Дню гуртожитку», який вже декілька років поспіль готують та проводять мешканці гуртожитку, залучаючи для цього студентський та педагогічний колектив коледжу.

Учасників семінару було ознайомлено з роботою клубу "Подруга", керівником якого є вихователь Вітчук Ірина Ігорівна, представлено роботи членів клубу щодо створення декоративних виробів, фотозон, елементів декору, які в подальшому використовуються для оформлення життєвого простору мешканців гуртожитку.

Наприкінці засідання вихователі гуртожитку ВСП «Дубенський педагогічний фаховий коледж РДГУ» поділилися з учасниками методичними рекомендаціями щодо покращення морально-психологічного мікроклімату в студентському колективі.