Бесіда-тренінг для випускників «Молодь на ринку праці. Особливості працевлаштування за сприяння Центру зайнятості

Працевлаштування – це тривалий і непростий процес, до якого варто підходити обдумано, чітко накресливши план дій щодо пошуку роботи, розуміючи спектр майбутніх перспектив і потреб на ринку праці. З метою сприяння забезпеченню прав, інтересів та потреб студентів у працевлаштуванні за фахом за співпраці керівника підрозділу сприяння працевлаштуванню випускників відокремленого структурного підрозділу «Дубенський педагогічний фаховий коледж Рівненського державного гуманітарного університету» Багнюк К.Р. та начальника відділу активної підтримки безробітних Дубенської міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості Шамрило Т.М. 21.10.2021р. проведено бесіду-тренінг «Молодь на ринку праці. Особливості працевлаштування за сприяння Центру зайнятості», екскурсію для студентів-випускників спеціальностей 012 Початкова освіта, 013 Дошкільна освіта, 231 Соціальна робота.

prof211

У ході роботи студенти спільно з фахівцями визначили переваги та недоліки молоді з мінімальним досвідом роботи на ринку праці, проаналізували основні навички молодого фахівця для забезпечення конткурентоспроможності, ознайомилися із новими електронними сервісами служби занятості, детально розглянули формування професійної траєкторії, можливості працевлаштування та додаткового навчання за сприяння центрів зайнятості тощо.

prof212 prof216

 

Під час заходу студенти отримали інформаційні буклети «Поради тим, хто шукає роботу», «На допомогу випускникам», «Державна служба зайнятості інформує» тощо та конструктивні відповіді на запитання, які їх цікавили. А на завершення, під час проведення міні-екскурсії, випускники коледжу ознайомилися із структурою та практичними інформаційними куточками, які пропонують відвідувачам Дубенської міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості.

prof215